Poďte s nami vyskúšať variant ozvláštnený vôňou rozmarínu. Uvidíte, že týmto chutným pokrmom ohromíte všetkých, ktorí ho ochutnajú.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa (napríklad roštené alebo stehná)
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžičky čerstvého nasekaného rozmarínu
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- soľ, korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Hovädzie mäso v celku narežte približne do polovice jeho výšky, ako keby ste ho chceli nakrájať na plátky, ale plátok nedokrojte.
- Mäso posypte nakrájanými plátkami cesnaku, časť cesnaku je možné aj prelisovať a následne votrieť do mäsa, rozmarínom, nahrubo namletým čiernym korením a soľou.
- Podlejte vývarom a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte približne hodinu, v závislosti od typu a výšky mäsa aj vašich preferencií.
Hovädzie na cesnaku v rúre je možné servírovať napríklad so zemiakovou kašou či americkými zemiakmi.
Nie ste si istí tým, ako správne quinú pripraviť, alebo premýšľate nad tým, na čo všetko sa dá táto zaujímavá potravina využiť? Zistite to pomocou našich receptov z quinoy naslano aj nasladko !