Hovädzia roláda s pestom z vlašských orechov a petržlenovej vňate

Hovädzia roláda s pestom z vlašských orechov a petržlenovej vňate

Naklepaný flank steak plnený slaninou a luxusným pestom z parmezánu, vlašských orechov, cesnaku a petržlenovej vňate je úplná delikatesa! Navyše je oveľa jednoduchšie na prípravu, než sa na prvý pohľad môže zdať.

Čo budete potrebovať

Na pesto:

  • 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 šálky vylúpaných vlašských orechov
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu alebo syra pecorino
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nahrubo
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja

Na roládu:

  • 200 g tenkých plátkov slaniny
  • 1 flank steak s hmotnosťou cca 700 – 800 g
  • soľ a čierne korenie
  • plátky citróna na podávanie

Postup

  • Vložte petržlenovú vňať, syr, cesnak, soľ a vlašské orechy do kuchynského robota.
  • Premixujte.
  • Znovu robota zapnite a pomaly prilievajte olivový olej, aby vám vzniklo krásne pesto.
  • Na veľkej panvici opečte slaninu.
  • Chcete ju mať uvarenú, ale nie chrumkavú, inak sa vám v roláde zlomí.
  • Keď je slanina hotová, dajte ju stranou na papierové obrúsky.
  • Umiestnite dve vrstvy plastovej fólie na veľkú pracovnú plochu a položte na ne flank steak.
  • Zakryte ďalšou fóliou.
  • Pomocou gumovej paličky, plochej strany paličky na mäso alebo prázdnej fľaše od vína rozklepte flank steak, aby bol cca centimeter hrubý alebo pokojne tenší.
  • Mäso čas od času otočte, aby sa všetko rovnomerne rozklepalo.
  • Odstráňte z mäsa fóliu a minútu alebo dve ho z oboch strán tlčte druhou stranou paličky.
  • Pokiaľ nemáte paličku na mäso, môžete tento krok preskočiť.
  • Pozrite sa na svoj steak.
  • Budete ho rolovať tak, aby vlákna mäsa smerovali zo strany na stranu.
  • Je to z toho dôvodu, že keď mäso neskôr nakrájate, bude krehkejšie, keď ho budete krájať cez vlákna.
  • Pokiaľ vaše mäso nemá tvar štvorca alebo obdĺžnika, môžete ho trochu orezať, aby sa vám dobre plnilo.
  • Posypte trochou soli a čierneho korenia.
  • Na mäso rozotrite tenkú vrstvu pesta a ponechajte asi centimeter voľného miesta na všetkých stranách mäsa.
  • Položte slaninu cez vlákna mäsa.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Roládu opatrne pevne zrolujte.
  • Ak chcete, odrežte všetku slaninu, ktorá presahuje steak.
  • Mäso zviažte 6 až 8 povrázkami.
  • Roládu opečte na panvici s tukom zo slaniny.
  • Roládu dajte do pekáča na rošt švom dole.
  • Pokiaľ nemáte rošt, zaimprovizujte s stopkovým zelerom.
  • Pečte 20-25 minút, alebo pokiaľ vnútro mäsa nebude mať 54 °C.
  • Mäso vyberte z rúry a pred krájaním ho nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Roládu nakrájajte a podávajte s mesiačikmi citróna, ktoré pokrmu dodajú trochu kyslosti.
Naklepaný flank steak plnený slaninou a luxusným pestom z parmezánu, vlašských orechov, cesnaku a petržlenovej vňate.
www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.