Hovädzia roštenka so zemiakovou kašou

Hovädzia roštenka so zemiakovou kašou

Tomuto pokrmu sa niekedy hovorí aj minútkový guláš. Jeho výhodou je nielen rýchlosť prípravy, ale aj to, že sa všetko pripravuje iba v jednej panvici!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzie roštené
  • 250 g lesných húb či šampiňónov
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 šálka vývaru
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 1 PL múky
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 1 PL dijonskej horčice
  • soľ, korenie
  • pažítka na ozdobu

Postup

  1. V hlbokej panvici na olivovom oleji orestujte roštenú nakrájanú na rezančeky.
  2. Rezančeky z panvice odstráňte a odložte na tanier, ktorý priklopte, aby mäso príliš nevychladilo.
  3. Pridajte do panvice maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky či štvrťky nakrájané huby.
  4. Varte po dobu niekoľkých minút, kým huby nezmäknú.
  5. Pridajte prelisovaný cesnak a ešte minútku restujte.
  6. Zmes poprášte múkou a zamiešajte.
  7. Prilejte šálku vývaru, smotanu na šľahanie a všetko duste do mierneho zahustenia.
  8. Do zmesi pridajte kyslú smotanu, do ktorej ste predtým vmiešali lyžicu teplej omáčky, aby sa nezrazila.
  9. Za stáleho miešania pridajte worcestrovú omáčku, dijonskú horčicu, soľ a korenie.
  10. Keď je omáčka krémová, pridajte do nej hovädzie mäso a nechajte ho prehriať.
  11. Ozdobte nasekanými kúskami pažítky.

Takto pripravený Stroganov podávajte s cestovinovými rezancami či zemiakovou kašou.

Kúsky hovädzieho mäsa so šampiňónmi a smotanovou omáčkou na panvici
zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.