Pre svoju špecifickú chuť je toto mäso považované za skutočnú delikatesu. Oživte ho voňavou omáčkou z červeného vína a ponúknite na obed nielen vašim nedeľným hosťom!
Ingrediencie
- 400 g hovädzej veveričky
- šálka červeného vína
- šálka hovädzieho vývaru
- 1 šalotka
- 2 PL masla
- 1 PL horčica
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Hovädziu veveričku z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Zahrejte panvicu, a keď je horúca, pokvapkajte jej dno trochou oleja.
- Vložte na panvicu hovädzie mäso a orestujte ho z každej strany v závislosti od jeho výšky približne 5 minút.
- Vyberte mäso z panvice a pred nakrájaním na tenké plátky ho nechajte 10 minút odpočívať.
- Medzitým v hrnci rozpustite maslo a pridajte doň najemno nakrájanú šalotku.
- Keď šalotka zľahka zosklovatí, pridajte víno a varte približne niekoľko minút, kým sa takmer všetko víno neodparí.
- Pridajte hovädzí vývar a opäť varte zhruba 5 minút. Množstvo vývaru by sa malo zredukovať približne na polovicu.
- Následne do zmesi pridajte horčicu, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte.
- Tesne pred podávaním pridajte lyžicu masla a nechajte ho v omáčke voľne rozpustiť.
Tento pokrm sa servíruje predovšetkým so zemiakovou kašou či šťouchanými zemiakmi.