Hovädzia veverička na víne

Hovädzia veverička na víne

Pre svoju špecifickú chuť je toto mäso považované za skutočnú delikatesu. Oživte ho voňavou omáčkou z červeného vína a ponúknite na obed nielen vašim nedeľným hosťom!

Ingrediencie

  • 400 g hovädzej veveričky
  • šálka červeného vína
  • šálka hovädzieho vývaru
  • 1 šalotka
  • 2 PL masla
  • 1 PL horčica
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. Hovädziu veveričku z oboch strán osoľte a okoreňte.
  2. Zahrejte panvicu, a keď je horúca, pokvapkajte jej dno trochou oleja.
  3. Vložte na panvicu hovädzie mäso a orestujte ho z každej strany v závislosti od jeho výšky približne 5 minút.
  4. Vyberte mäso z panvice a pred nakrájaním na tenké plátky ho nechajte 10 minút odpočívať.
  5. Medzitým v hrnci rozpustite maslo a pridajte doň najemno nakrájanú šalotku.
  6. Keď šalotka zľahka zosklovatí, pridajte víno a varte približne niekoľko minút, kým sa takmer všetko víno neodparí.
  7. Pridajte hovädzí vývar a opäť varte zhruba 5 minút. Množstvo vývaru by sa malo zredukovať približne na polovicu.
  8. Následne do zmesi pridajte horčicu, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte.
  9. Tesne pred podávaním pridajte lyžicu masla a nechajte ho v omáčke voľne rozpustiť.

Tento pokrm sa servíruje predovšetkým so zemiakovou kašou či šťouchanými zemiakmi.

Krehké hovädzie plátky pripravené na víne
zdroj: eatthis.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.