Znojemská pečienka je hovädzím mäsom pripravovaným na kyslých uhorkách. Pochutnajte si!
INGREDIENCIA:
- 500 g hovädzieho zadného mäsa
- 80 g kyslých uhoriek
- 7 g soli
- 25 g slaniny
- 2 cibuľa
- 30 ml oleja
- 30 g hladkej múky
- 20 g horčica
- ryža
POSTUP:
- Hovädzie umyte, osušte, prešpikujte kúsky slaniny (buď špikovaciu jeho alebo špicatým nožom po vlákne mäsa).
- Potom ho osoľte, potrite horčicou.
- Nechajte sprudka zatiahnuť zo všetkých strán, a potom dajte bokom.
- V rovnakom hrnci si osmažte na kocky nakrájanú cibuľku a smažte do hneda.
- Potom dajte mäso späť do hrnca, podlejte trochou vody a duste pod pokrievkou do zmäknutia.
- Občas pozrite vodou, ku koncu potom nálevom z uhoriek.
- Uhorky si nakrájajte na kocky a pridajte, varte do mäkka.
- Omáčku taktiež pred koncom varenia (asi 10 minút) zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou (mäso si na tú dobu dajte z hrnca bokom).
- Zvlášť si pripravte ryžu podľa návodu na obale.
- Mäso nakrájajte na plátky a podávajte poliate omáčkou as ryžou.