Hovädzia znojemská pečienka s ryžou

Hovädzia znojemská pečienka s ryžou

Znojemská pečienka je hovädzím mäsom pripravovaným na kyslých uhorkách. Pochutnajte si!

INGREDIENCIA:

  • 500 g hovädzieho zadného mäsa
  • 80 g kyslých uhoriek
  • 7 g soli
  • 25 g slaniny
  • 2 cibuľa
  • 30 ml oleja
  • 30 g hladkej múky
  • 20 g horčica
  • ryža

POSTUP:

  • Hovädzie umyte, osušte, prešpikujte kúsky slaniny (buď špikovaciu jeho alebo špicatým nožom po vlákne mäsa).
  • Potom ho osoľte, potrite horčicou.
  • Nechajte sprudka zatiahnuť zo všetkých strán, a potom dajte bokom.
  • V rovnakom hrnci si osmažte na kocky nakrájanú cibuľku a smažte do hneda.
  • Potom dajte mäso späť do hrnca, podlejte trochou vody a duste pod pokrievkou do zmäknutia.
  • Občas pozrite vodou, ku koncu potom nálevom z uhoriek.
  • Uhorky si nakrájajte na kocky a pridajte, varte do mäkka.
  • Omáčku taktiež pred koncom varenia (asi 10 minút) zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou (mäso si na tú dobu dajte z hrnca bokom).
  • Zvlášť si pripravte ryžu podľa návodu na obale.
  • Mäso nakrájajte na plátky a podávajte poliate omáčkou as ryžou.
Znojemská pečienka z hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek a ryže ako príloha.
bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.