Hovädzie burrito

Hovädzie burrito

Hľadáte zdravé recepty z mletého mäsa? Skúste mexickú kuchyňu. Je ľahšia, plná čerstvej zeleniny, strukovín, byliniek a skvelých chutí.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 plechovka červených fazule
  • 50 ml hovädzieho vývaru
  • 4 pšeničné tortilly
  • 100 g čedaru

Postup

  • Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu a cesnak a krátko orestujte.
  • Pridajte mäso, premiešajte a zasypte soľou, korením, rascou a paprikou, opekajte 8 minút.
  • Fazuľu zlejte a prepláchnite.
  • K mäsu primiešajte paradajky a fazuľu, podlejte vývarom a varte na miernom plameni 10 minút.
  • Na každú tortillu vložte časť mäsovej zmesi, posypte strúhaným syrom, čerstvým koriandrom a zabaľte.
  • Zapečte z oboch strán pár minút na sucho na panvici, alebo pod grilom v rúre.
  • Podávajte napríklad so sálátom z rímskeho šalátu, paradajok a kukurice, s paradajkovou salsou, alebo s kyslou smotanou.
Dva taniere s rozkrojeným hovädzím burritom a zeleninovou oblohou, miska s kyslou smotanou
Zdroj: realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.