Hľadáte zdravé recepty z mletého mäsa? Skúste mexickú kuchyňu. Je ľahšia, plná čerstvej zeleniny, strukovín, byliniek a skvelých chutí.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 plechovka červených fazule
- 50 ml hovädzieho vývaru
- 4 pšeničné tortilly
- 100 g čedaru
Postup
- Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu a cesnak a krátko orestujte.
- Pridajte mäso, premiešajte a zasypte soľou, korením, rascou a paprikou, opekajte 8 minút.
- Fazuľu zlejte a prepláchnite.
- K mäsu primiešajte paradajky a fazuľu, podlejte vývarom a varte na miernom plameni 10 minút.
- Na každú tortillu vložte časť mäsovej zmesi, posypte strúhaným syrom, čerstvým koriandrom a zabaľte.
- Zapečte z oboch strán pár minút na sucho na panvici, alebo pod grilom v rúre.
- Podávajte napríklad so sálátom z rímskeho šalátu, paradajok a kukurice, s paradajkovou salsou, alebo s kyslou smotanou.