Obľúbený pokrm ohnivej chuti známy po celom svete. Ako veľmi bude páliť záleží len na vás. Pokiaľ pikantným jedlám príliš neholdujete, môžete množstvo chilli papričiek znížiť.
Ingrediencie
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 30 g slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka paradajok
- 2 plechovky červených fazule
- 1 PL oleja
- 2 chilli papričky
- 1 ČL rasce
- 4 porcie varenej ryže
- soľ, korenie
Postup
- Slaninu nakrájajte na kocky
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, vložte slaninu a orestujte
- Pridajte krájanú cibuľu a cesnak a osmažte
- Pridajte mäso, soľ, rascu, poriadne premiešajte a orestujte zo všetkých strán
- Podlejte ½ litrom vody
- Pridajte zliate fazuľa, chilli papričky a paradajky
- Zvoľna duste pod pokrievkou (čím dlhšie sa mäso dusí, tým viac je chuť jedla plná)
- Servírujte na ryži