Vyskúšajte jeho jedinečnú úpravu s balzamikovým octom.
Ingrediencie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky listov tymiánu
- hovädzí pupok (flank steak) s hmotnosťou cca 1,1 kg
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Postup
- Rozmixujte ocot, olej, cesnak a tymián v hladkej pyré.
- Vložte steak do veľkej sklenenej alebo keramickej misky, zalejte ho vzniknutou marinádou a nechajte 5 minút odležať.
- Zahrejte grilovaciu panvicu.
- Steak dochuťte soľou a korením.
- Grilujte na miernom plameni asi 8 minút z každej strany, kým nedosiahne strednú teplotu.
- Vyberte steak z panvice a nechajte 10 minút odležať.
- Steak nakrájajte a ihneď podávajte.