Kombinácia worcestrovej a sójovej omáčky dodá tomuto receptu veľmi originálnu chuť. Nebojíte sa experimentovať? Pridajte aj lyžičku horčice!
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 200 g lesných húb alebo šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 šálky vývaru
- 3 PL masla
- 3 PL múky
- 1 PL worcestrové omáčky
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- V hrnci či hlbokej panvici zahrejte olej a nechajte na ňom orestovať na kúsky nakrájané, osolené a okorenené hovädzie mäso.
- Mäso z hrnca vyberte, rozpustite v ňom maslo a poduste na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájanej huby.
- Keď sú huby mäkké, posypte zmes sušeným cesnakom, soľou, čiernym korením a dôkladne premiešajte.
- Následne všetko jemne poprášte múkou a za stáleho miešania varte približne minútu.
- Pomaly k zmesi prilievajte vývar a neustále miešajte.
- Priveďte zmes do varu a vmiešajte požadované množstvo worcestrovej a sójovej omáčky.
- Prisypte kúsky hovädzieho mäsa a za občasného miešania varte domäkka.
- Podávajte posypané čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tento pokrm servírujte s ryžou, najlepšie basmati či s ryžou jazmínovou, prípadne aj so zemiakovou kašou.