Hovädzie kúsky s cesnakovým maslom

Hovädzie kúsky s cesnakovým maslom

Tieto pečené kúsky z hovädzie roštené s cesnakovým maslom sú neuveriteľne chutné a pritom tak jednoduché. A najlepšia vec? Sú hotové za 15 minút!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • steak z hovädzej roštenky o veľkosti cca 700 g, nakrájaný na kúsky
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ½ lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 4 lisované strúčiky cesnaku
  • 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané

Postup

  1. Nalejte olivový olej do veľkej panvice a zahrejte ho na vysokú teplotu.
  2. Uistite sa, že je olivový olej horúci, a potom doň pridajte kúsky mäsa.
  3. Veľkoryso ich dochuťte soľou a korením.
  4. Mäso asi 2 minúty restujte.
  5. Potom premiešajte a restujte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nie sú zlatohnedé.
  6. Ak vaša panvica nie je dostatočne veľká, možno budete musieť pracovať vo viacerých dávkach.
  7. Preložte kúsky mäsa na tanier a do rovnakej panvice pridajte maslo.
  8. Znížte teplotu na stredný plameň a po rozpustení masla pridajte cesnak a chilli papričky.
  9. Restujte za stáleho miešania asi 30 sekúnd, pokiaľ nebude cesnak krásne aromatický a nezačne hnednúť.
  10. Nalejte cesnakové maslo na kúsky mäsa a dobre premiešajte.
  11. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Kúsky hovädzieho na cesnaku na veľkej panvici.
www.jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.