Hovädzie mäso s cesnakom a ryžou

Hovädzie mäso s cesnakom a ryžou

V prípade, že dávate prednosť zdravej a ľahkej strave, určite k tomuto pokrmu vyskúšajte ako prílohu nielen ryžu, ale tiež bulgur či quinú.

Ingrediencie

  • 300 g hovädzie sviečkové
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 2 lyžičky solamylu alebo kukuričného škrobu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • jarná cibuľka na ozdobu

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájajte na primerane veľké kúsky, vložte do misky a posypte solamylom.
  2. Pridajte prelisovaný či nadrobno nakrájaný cesnak, soľ, korenie a olivový olej.
  3. Zmes dôkladne premiešajte a následne vložte na rozpálenú panvicu.
  4. Za častého miešania mäso niekoľko minút restujte, až začne mäknúť.
  5. Následne pridajte sójovú omáčku a sušený cesnak.
  6. Premiešajte a ešte niekoľko minút povarte.
  7. Podľa potreby dosoľte a ozdobte na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.

Podávajte s dlhozrnnými typmi ryže, napríklad jazmínovou alebo basmati.

Kúsky hovädzieho mäsa na cesnaku ozdobené jarnou cibuľkou
Zdroj: kibiecraving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.