V prípade, že dávate prednosť zdravej a ľahkej strave, určite k tomuto pokrmu vyskúšajte ako prílohu nielen ryžu, ale tiež bulgur či quinú.
Ingrediencie
- 300 g hovädzie sviečkové
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušeného mletého cesnaku
- 2 lyžičky solamylu alebo kukuričného škrobu
- 1 PL sójovej omáčky
- olivový olej
- soľ, korenie
- jarná cibuľka na ozdobu
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na primerane veľké kúsky, vložte do misky a posypte solamylom.
- Pridajte prelisovaný či nadrobno nakrájaný cesnak, soľ, korenie a olivový olej.
- Zmes dôkladne premiešajte a následne vložte na rozpálenú panvicu.
- Za častého miešania mäso niekoľko minút restujte, až začne mäknúť.
- Následne pridajte sójovú omáčku a sušený cesnak.
- Premiešajte a ešte niekoľko minút povarte.
- Podľa potreby dosoľte a ozdobte na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou.
Podávajte s dlhozrnnými typmi ryže, napríklad jazmínovou alebo basmati.