Hovädzie mäso s omáčkou z červeného vína

Hovädzie mäso s omáčkou z červeného vína

Mäso v tomto pokrme z jednej nádoby je jemné a šťavnaté a je doplnené o lahodnú zeleninu. Nezabudnite podávať s bochníkom chrumkavého chleba, ktorý do seba nasiakne bohatú omáčku.

Ingrediencie

  • 1,8 kg hovädzieho zadného, nakrájaného na 5 cm kúsky
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku
  • 2 šálky suchého červeného vína, ako je Pinot Noir alebo Syrah
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 stredná cibuľa, pokrájaná na štvrtky
  • 2 bobkové listy
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 10 stredných mrkví olúpaných a nakrájaných na 7 – 8 cm kúsky
  • 700 g baby zemiakov, rozpolených

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Mäso dochuťte soľou a korením, vložte do veľkej misy a premiešajte s múkou.
  3. Zahrejte olej vo veľkom hrnci so širokým dnom a tesne priliehajúcou pokrievkou na stredne vysokom plameni.
  4. Mäso restujte po dávkach, kým nie je dobre opečené zo všetkých strán, 6 až 8 minút, a hotové kúsky preložte na tanier.
  5. Šťavu z mäsa dajte tiež bokom.
  6. Pridajte paradajkový pretlak, víno, vývar, cibuľu, bobkový list, tymian a 2 mrkvy a priveďte do varu.
  7. Vráťte mäso a šťavu späť do hrnca (mäso by malo byť sotva ponorené v tekutine), prikryte a dajte do rúry.
  8. Pečte 2 hodiny.
  9. Pomocou klieští všetku zeleninu vyberte a vyhoďte.
  10. Pridajte zemiaky a zvyšných 8 mrkví do hrnca, zakryte a vráťte do rúry.
  11. Pečte, kým mäso a zelenina nebudú veľmi jemné, asi o 1 hodinu dlhšie.
Hovädzie kúsky so zemiakmi a zeleninou v omáčke z červeného vína v miske s lyžicou a zemiakmi položenými vedľa.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.