Hovädzie mäso s omáčkou z čiernych fazule a potom choi

Hovädzie mäso s omáčkou z čiernych fazule a potom choi

Vyskúšajte tento Áziou inšpirovaný pokrm z hovädzieho mäsa a zistite, prečo je tak všestranný, ľahko pripraviteľný a chutný.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžičky čínskeho korenia piatich vôní
  • 300 g steaku zo sviečkovej
  • 3 hlavy potom choi
  • 1 lyžička sezamového oleja

Na omáčku

  • 100 g vrecka omáčky z čiernych fazule
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 malý kúsok čerstvého koreňového zázvoru (jemne nasekaný)
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu

Postup

  • Ingrediencie na omáčku zmiešajte v malom hrnci a potom zvoľna varte, kým nebude teplá.
  • Rozpáľte panvicu, kým nebude veľmi horúca.
  • Celý steak potrite čínskym korením, potom dochuťte trochou soli a korenia.
  • Steak opekajte 2–3 minúty z každej strany, kým nebude prepečený podľa vašich predstáv, a potom nechajte odpočinúť.
  • Medzitým potom choi mierne varte po dobu 4–5 minút, kým nezvädne, ale stále chrumká.
  • Zeleninu vmiešajte do niekoľkých lyžíc omáčky a sezamového oleja.
  • Steak nakrájame na hrubé plátky.
  • Podávajte na tanieri s malou miskou omáčky na strane, ochuteným potom choi a trochou dusenej ryže.
Hrniec plný skvele dochuteného hovädzieho mäsa s omáčkou a čínskou kapustou.
Zdroj: lecker.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.