Vyskúšajte tento Áziou inšpirovaný pokrm z hovädzieho mäsa a zistite, prečo je tak všestranný, ľahko pripraviteľný a chutný.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžičky čínskeho korenia piatich vôní
- 300 g steaku zo sviečkovej
- 3 hlavy potom choi
- 1 lyžička sezamového oleja
Na omáčku
- 100 g vrecka omáčky z čiernych fazule
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 malý kúsok čerstvého koreňového zázvoru (jemne nasekaný)
- 2 lyžice ryžového vínneho octu
Postup
- Ingrediencie na omáčku zmiešajte v malom hrnci a potom zvoľna varte, kým nebude teplá.
- Rozpáľte panvicu, kým nebude veľmi horúca.
- Celý steak potrite čínskym korením, potom dochuťte trochou soli a korenia.
- Steak opekajte 2–3 minúty z každej strany, kým nebude prepečený podľa vašich predstáv, a potom nechajte odpočinúť.
- Medzitým potom choi mierne varte po dobu 4–5 minút, kým nezvädne, ale stále chrumká.
- Zeleninu vmiešajte do niekoľkých lyžíc omáčky a sezamového oleja.
- Steak nakrájame na hrubé plátky.
- Podávajte na tanieri s malou miskou omáčky na strane, ochuteným potom choi a trochou dusenej ryže.