Vyskúšajte tento jednoduchý recept na skvelý obed či večeru, na ktorom si zaručene pochutnáte! Kombinácia hovädzieho mäsa, červeného vína a brusníc nikdy neomrzí.
INGREDIENCIA
- 320 g hovädzie roštené
- 1 menšia cibuľa
- 30 g sušených brusníc
- 300 ml červeného vína (napr. bordeaux)
- pol lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice pasírovaných paradajok
- 1 lyžička červeného vínneho octu
- 1 lyžička polohrubej múky
- 1 lyžička mletého korenia
- soľ
- 3 lyžice oleja
POSTUP
- Hovädzie mäso nakrájame na plátky a tie rozrežeme na medailónky.
- Polohrubou múku a mleté korenie zmiešame av zmesi obalíme medailóniky.
- Na panvičke rozohrejeme 2 lyžice oleja a mäso na ňom opečieme z oboch strán do zlata.
- Mäso odložíme na teplé miesto a zľahka ho z oboch strán posolíme.
- Na panvicu rozotrieme lyžicu oleja, rozohrejeme ho a orestujeme na ňom posekanú, očistenú cibuľu.
- Orestovanú cibuľku posolíme, premiešame a poukladáme na ňu opečené mäso.
- Trochou horúcej vody rozriedime výpok v panvici.
- K mäsu pridáme 200 ml červeného vína a 2 lyžice sušených brusníc.
- Dolejeme ešte horúcu vodu, aby bolo mäso takmer zakryté a prikryté dusíme 30 minút.
- Po 30 minútach pridáme ďalšie 2 lyžice sušených brusníc a pasírované paradajky.
- Dolejeme trochou horúcej vôd a dusíme ďalších 30 minút.
- Po tejto dobe prilejeme zvyšok vina a prisypeme zvyšné brusnice, trochu posolíme, prípadne ešte dolejeme trochou horúcej vody a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
- Do hotovej omáčky primiešame škoricu a červený vínny ocot.
- Dobrú chuť!
Chcete si pripraviť niečo naozaj luxusné? S našimi receptami na hovädzie na víne nemôžete siahnuť vedľa. Vyskúšajte pečený aj dusený variant, so šampiňónmi či repou a mnoho ďalšieho.