Hovädzie na mrkve

Hovädzie na mrkve

Tento klasický francúzsky hovädzí pokrm je dokonalým jedlom v chladnom jesennom počasí.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mrkvy
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 4 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie
  • hladká múka
  • lyžička kari
  • lyžička provensálskeho korenia
  • 1/2 litra vývaru

Postup

  1. Cibuľu osmažíme na oleji a pridáme mäso a mrkvu nakrájané na kocky.
  2. Osolíme, okoreníme, okoreníme a zalejeme vývarom.
  3. Varíme 25 minút.
  4. V malom množstve studenej vody rozmiešame trochu hladkej múky a omáčku zahustíme podľa potreby, necháme krátko prevariť.
  5. Servírujeme s knedľou alebo ryžou.
Mäso v jemnej omáčke s pečenou mrkvou a vareným zemiakom.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.