Kombinácia hovädzieho mäsa, piva, húb a červenej cibule dodáva tomuto pokrmu nielen skvelú chuť, ale aj zaujímavú arómu. Vyskúšajte a uvidíte, že budete príjemne prekvapení!
Ingrediencie:
- 1000 g hovädzieho mäsa
- 375 ml svetlého piva
- 375 ml hovädzieho vývaru
- 3 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g lesných húb alebo šampiňónov
- 50 g hladkej múky
- 10 g masla
- 2 PL paradajkového pretlaku
- bobkový list
- 1 pyramídové vrecko polievkového korenia
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo a zľahka na ňom orestujte na kúsky nakrájané hovädzie mäso.
- Pridajte do panvice na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na plátky či štvrťky nakrájané huby.
- Za stáleho miešania povarte približne 3 minúty.
- Pridajte múku a povarte ešte minútu.
- Následne do panvice prilejte pivo, hovädzí vývar, pridajte paradajkový pretlak a všetky korenia.
- Priklopte a varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým bude mäso úplne mäkké.
Hovädzie mäso na pive servírujte s dusenou zeleninou a prílohami zo zemiakov.