Hovädzie na pive so šampiňónmi

Hovädzie na pive so šampiňónmi

Kombinácia hovädzieho mäsa, piva, húb a červenej cibule dodáva tomuto pokrmu nielen skvelú chuť, ale aj zaujímavú arómu. Vyskúšajte a uvidíte, že budete príjemne prekvapení!

Ingrediencie:

  • 1000 g hovädzieho mäsa
  • 375 ml svetlého piva
  • 375 ml hovädzieho vývaru
  • 3 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 50 g hladkej múky
  • 10 g masla
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • bobkový list
  • 1 pyramídové vrecko polievkového korenia
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo a zľahka na ňom orestujte na kúsky nakrájané hovädzie mäso.
  2. Pridajte do panvice na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na plátky či štvrťky nakrájané huby.
  3. Za stáleho miešania povarte približne 3 minúty.
  4. Pridajte múku a povarte ešte minútu.
  5. Následne do panvice prilejte pivo, hovädzí vývar, pridajte paradajkový pretlak a všetky korenia.
  6. Priklopte a varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým bude mäso úplne mäkké.

Hovädzie mäso na pive servírujte s dusenou zeleninou a prílohami zo zemiakov.

Pokrm z hovädzieho mäsa v pivnej omáčke so šampiňónmi, podávaný z dusenou zeleninou a zemiakovou kašou
zdroj: georgiapellegrini.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.