Zázvor je v ľudovom liečiteľstve často považovaný takmer za všeliek. Využite zdraviu prospešné vlastnosti tohto korenia a pridajte ho do vášho obľúbeného pokrmu!
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 PL sušeného mletého cesnaku
- 1 PL sušeného mletého zázvoru
- 2 PL sójovej omáčky
- 1/3 šálky ryžového vína Shaoxing
- 1 PL solamylu alebo kukuričného škrobu
- olej
- mleté chilli papričky
- soľ, korenie
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na kúsky a vložte marinovať do zmesi, ktorú ste pripravili z cesnaku, zázvoru, sójovej omáčky, vína, solamylu a korenia.
- Mäso marinujte aspoň po dobu dvoch hodín.
- V hlbokej panvici rozohrejte olej a orestujte v ňom marinované kúsky mäsa.
- Po niekoľkých minútach pridajte aj zvyšnú marinádu a za stáleho miešania varte, kým mäso nezmäkne a omáčka neskaramelizuje.
Hovädzie mäso na cesnaku a zázvore podávajte najlepšie s ryžou, prípadne aj s kúskami dusené brokolice.