Na prípravu tohto pokrmu je možné použiť sviečkovú, roštenú či stehno. Nekrájajte plátky mäsa príliš silné av prípade potreby ich zľahka naklepte.
Ingrediencie
- 400 g hovädzieho mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 lyžička čerstvého nasekaného rozmarínu
- 1 lyžička čerstvého nasekaného oregana
- 3 PL masla
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Na plátky nakrájané hovädzie mäso zľahka osoľte a okoreňte.
- Na panvici s olivovým olejom a trochou masla plátky niekoľko málo minút z každej strany sprudka restujte.
- Následne hovädzie mäso ešte niekoľko minút z každej strany varte, až do zmäknutia.
- Pridajte do panvice zvyšok masla, prelisovaný alebo najemno nakrájaný cesnak a čerstvo nasekané bylinky.
- Keď sa maslo rozpustí a cesnak s bylinkami rozvonia, môžete podávať.
Tento pokrm chutí znamenite s americkými zemiakmi či s hranolčekmi.
Špenát je veľmi zdravý a bola by škoda konzumovať ho iba ako prílohu. Inšpirujte sa ďalšími špenátovými pochúťkami , ako sú napríklad špenátové palacinky, rizoto či nátierka!