Hovädzie plátky na cesnaku s bylinkami

Hovädzie plátky na cesnaku s bylinkami

Na prípravu tohto pokrmu je možné použiť sviečkovú, roštenú či stehno. Nekrájajte plátky mäsa príliš silné av prípade potreby ich zľahka naklepte.

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lyžička čerstvého nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžička čerstvého nasekaného oregana
  • 3 PL masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. Na plátky nakrájané hovädzie mäso zľahka osoľte a okoreňte.
  2. Na panvici s olivovým olejom a trochou masla plátky niekoľko málo minút z každej strany sprudka restujte.
  3. Následne hovädzie mäso ešte niekoľko minút z každej strany varte, až do zmäknutia.
  4. Pridajte do panvice zvyšok masla, prelisovaný alebo najemno nakrájaný cesnak a čerstvo nasekané bylinky.
  5. Keď sa maslo rozpustí a cesnak s bylinkami rozvonia, môžete podávať.

Tento pokrm chutí znamenite s americkými zemiakmi či s hranolčekmi.

Hovädzie plátky na cesnaku s bylinkami a americkými zemiakmi
Zdroj: therecipecritic.com

Špenát je veľmi zdravý a bola by škoda konzumovať ho iba ako prílohu. Inšpirujte sa ďalšími špenátovými pochúťkami , ako sú napríklad špenátové palacinky, rizoto či nátierka!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.