Hovädzie po mongolsku

Hovädzie po mongolsku

Úžasné a rýchle hovädzie mäso na mongolský spôsob, ktorý si hravo pripravíte aj vy. Lahodný flank steak v hustej ázijskej omáčke, ktorá pozostáva z iba pár ingrediencií. Táto hovädzia minútka je lepšia ako jedlo v reštaurácii!

Ingrediencie

  • 500 g flank steaku nakrájaného na kocky
  • 1/8 šálky kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžice sezamového oleja
  • 1/2 lyžice rastlinného oleja
  • 3 drvené strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička drveného zázvoru
  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky vody
  • 3/4 šálky trstinového cukru
  • olej na vyprážanie
  • nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu (voliteľné)

Postup

  1. Premiešajte hovädzie mäso s kukuričným škrobom a vložte do chladničky na 10 minút, zatiaľ čo budete pripravovať omáčku a ohrievať olej.
  2. Na veľkej panvici zohrejte sezamový a rastlinný olej.
  3. Pridajte cesnak a zázvor a opekajte 1-2 minúty.
  4. Zmiešajte sójovú omáčku s vodou a trstinovým cukrom.
  5. Prilejte k cesnaku a zázvoru, priveďte do varu a varte 2-3 minúty.
  6. Dajte bokom.
  7. Medzitým pridajte dostatok oleja na veľkú wok panvicu.
  8. Olej zahrejte a pridajte hovädzie mäso.
  9. Mäso restujte z každej strany asi 1 – 2 minúty.
  10. Orestované mäso vyberte z panvice a položte ho na papierový uterák.
  11. Nakoniec pridajte hovädzie mäso do omáčky a poriadne premiešajte.
  12. Priveďte späť do varu a varte do zhustnutia 2–3 minúty.
  13. Ihneď podávajte ozdobené jarnou cibuľkou a ideálne s ryžou.
Hovädzie po mongolsku s jarnou cibuľkou na panvici s vareškou.
www.chefsavvy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.