Úžasné a rýchle hovädzie mäso na mongolský spôsob, ktorý si hravo pripravíte aj vy. Lahodný flank steak v hustej ázijskej omáčke, ktorá pozostáva z iba pár ingrediencií. Táto hovädzia minútka je lepšia ako jedlo v reštaurácii!
Ingrediencie
- 500 g flank steaku nakrájaného na kocky
- 1/8 šálky kukuričného škrobu
- 1/2 lyžice sezamového oleja
- 1/2 lyžice rastlinného oleja
- 3 drvené strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička drveného zázvoru
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky vody
- 3/4 šálky trstinového cukru
- olej na vyprážanie
- nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu (voliteľné)
Postup
- Premiešajte hovädzie mäso s kukuričným škrobom a vložte do chladničky na 10 minút, zatiaľ čo budete pripravovať omáčku a ohrievať olej.
- Na veľkej panvici zohrejte sezamový a rastlinný olej.
- Pridajte cesnak a zázvor a opekajte 1-2 minúty.
- Zmiešajte sójovú omáčku s vodou a trstinovým cukrom.
- Prilejte k cesnaku a zázvoru, priveďte do varu a varte 2-3 minúty.
- Dajte bokom.
- Medzitým pridajte dostatok oleja na veľkú wok panvicu.
- Olej zahrejte a pridajte hovädzie mäso.
- Mäso restujte z každej strany asi 1 – 2 minúty.
- Orestované mäso vyberte z panvice a položte ho na papierový uterák.
- Nakoniec pridajte hovädzie mäso do omáčky a poriadne premiešajte.
- Priveďte späť do varu a varte do zhustnutia 2–3 minúty.
- Ihneď podávajte ozdobené jarnou cibuľkou a ideálne s ryžou.