Hovädzie ragú alla bolognese

Hovädzie ragú alla bolognese

Jeho Veličenstvo bolonská omáčka! Typická súčasť pre klasické lasagne. Jedna z najobľúbenejších omáčok dobrej talianskej kuchyne.

Čo budeme potrebovať

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g paradajkového pretlaku
  • 50 g mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 50 g žltej cibule
  • Jemná soľ
  • Čierne korenie
  • 100 ml červeného vína
  • 150 g pancetty
  • Zeleninový vývar
  • 1 lyžica panenského olivového oleja

Postup

  • Na prípravu bolonskej omáčky najskôr vezmite pancettu a nakrájajte ju na malé kocky.
  • Do predhriateho hrnca nalejte kvapku oleja a pridajte pancettu.
  • Necháme ju zhnednúť. Medzitým si ošúpte mrkvu a nakrájajte ju nadrobno, potom očistite zeler a nakrájajte ho aj nadrobno. Nakoniec olúpte cibuľu a nakrájajte ju.
  • Akonáhle je pancetta dobre opečená, pridajte nakrájanú zeleninu.
  • Zamiešajte a nechajte 5-6 minút povariť.
  • Pridajte mleté hovädzie, zamiešajte a zvýšte teplotu. Necháme opražiť a potom zalejeme červeným vínom a znova premiešame.
  • Akonáhle sa alkohol odparí, pridajte paradajkový pretlak a premiešajte.
  • Pridajte pár naberačiek horúceho zeleninového vývaru.
  • Zakryte pokrievkou.
  • V tomto okamihu sa musí bolonská omáčka variť aspoň 2 hodiny. Kontrolujte každých 20 minút a podľa potreby pridávajte ďalší vývar.
  • Po dvoch hodinách omáčku ochutnajte a dochuťte soľou a korením.

Aby bolo ragú naozaj skvelé môžete ho pripraviť aj vpomalom hrnci . Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať! Naozaj sa to oplatí.
V pomalom hrnci si môžete napríklad tiež pripraviť skvelé pomaly varené pokrmy pozrite sa na naše recepty ! Ochutnajte ten rozdiel.

Hrniec plný lahodnej omáčky z hovädzieho mäsa a paradajok.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.