Hovädzie ramien so sladkým zemiakom

Hovädzie ramien so sladkým zemiakom

Rameň s hovädzím mäsom je veľmi obľúbeným variantom tejto japonskej špeciality. Jemné hovädzie plátky a silný vývar s čerstvou zeleninou fungujú skvele a je na každom, ako veľmi pikantnú si polievku pripraví. Na ozdobu sa hodí aj citrónová tráva alebo rôzne druhy klíčkov.

Ingrediencie:

  • 4 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého zázvoru
  • ¼ lyžičky chilli vločiek
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 sladký zemiakov (batata)
  • 1 polievková lyžica rybej omáčky
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 225 g ramien rezancov
  • 250 g hovädzie sviečkové
  • fazuľové klíčky
  • čerstvý koriander
  • limetka
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Na olivovom oleji speňte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku (bielu časť), cesnak a zázvor spoločne s chilli vločkami.
  • Pridajte vývar, vodu, na drobnejšie kúsky pokrájaný sladký zemiak, rybiu omáčku a sójovú omáčku.
  • Priveďte do varu a varte 10 minút alebo pokiaľ nebude batata sladká.
  • Do vývaru pridajte rezance a varte 3 minúty alebo kým nebudú mäkké.
  • Medzitým na panvici na vyššom ohni sprudka orestujte mäso z oboch strán, dochuťte soľou a korením.
  • Nechajte 5 minút odpočinúť a potom nakrájajte sviečkovú na plátky.
  • Polievku nalejte do misiek, pridajte mäso a dozdobte fazuľovými klíčkami, zelenými časťami jarnej cibuľky a koriandrom. Pokvapkajte limetkou.
Hovädzie ramien so zeleninou
ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.