Skvelá kombinácia zeleninovej omáčky a krehkého mäsa. S domácou knedľou je to úplná lahoda.
Ingrediencie
- 380 g hovädzieho stehna
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 100 g kyslej smotany
- 1,5 lyžice údené papriky
- 1 lyžica oleja
- soľ
- korenie
- čerstvá petržlen na ozdobu
Postup
- Mäso a papriku očistite a pokrájajte na plátky.
- Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte mäso a papriku a opekajte 3-4 minúty.
- Pridajte paradajky z plechovky, premiešajte, znížte plameň a duste 10 minút.
- Dochuťte soľou a korením a opatrne vmiešajte po jednotlivých lyžiciach vmiešajte kyslú smotanu.
- Pokiaľ je omáčka príliš hustá môžete ju zriediť vodou.
- Prehrejte, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s karlovarskou knedľou alebo s ryžou.