Tento jednoduchý recept na hovädzie pečienku s mrkvou a jednoduchou omáčkou je ideálny pre úžasnú nedeľnú večeru pre rodinu. Príprava zaberie iba 15 minút.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 lyžička horčičného prášku
- 950 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa (nakrájaná na 8 nechtíkov)
- 500 g mrkvy (pozdĺžne rozpolené)
Na omáčku
- 1 lyžica hladkej múky
- 250 ml hovädzieho vývaru
Postup
- Rúru rozohrejte na 240 stupňov.
- Zmiešajte 1 lyžičku hladkej múky a 1 lyžičku horčičného prášku s trochou korenia a potom potrite 950 g hovädzieho mäsa.
- Do pekáča vložíme 1 cibuľu nakrájanú na 8 nechtíkov a 500 g mrkvy, pozdĺžne rozpolené, navrch položíme hovädzie mäso a pečieme ho 20 minút.
- Znížte teplotu rúry 190 stupňov a pokračujte v pečení hovädzieho mäsa po dobu 30 minút, pokiaľ chcete mäso „rare“, 40 minút pre stredné prepečenie a 1 hodinu pre dobre prepečené.
- Hovädzie mäso a mrkvu vyberte z rúry, položte na teplé taniere a prikryte fóliou, aby zostali teplé.
- Hovädzie mäso nechajte 30 minút odpočinúť.
- Na omáčku dajte plech so všetkou šťavou z mäsa a cibuľou do hrnca na platňu.
- Vmiešajte 1 polievkovú lyžicu hladkej múky.
- Varte 30 sekúnd, potom pomaly po troškách vmiešajte 250 ml hovädzieho vývaru.
- Uvarte do konzistencie omáčky, okoreňte a potom podávajte k hovädziemu mäsu nakrájanému na plátky a mrkve.
Ak si chcete byť istí, že váš roastbeef zostane šťavnatý a plný chuti, môžete si všetky recepty pripraviť v niektoromz týchto nami recenzovaných pomalých hrncov ! Sami musíte ochutnať, ten rozdiel!