Hovädzie rolády so špargľou

Hovädzie rolády so špargľou

Hoci špargľa patrí medzi tradičné české potraviny, s jeho prípravou si často nevieme rady. Vyskúšajte tieto krehké korenené rolky z hovädzieho mäsa plnené špargľovými stonkami a určite si pochutnáte.

Čo budete potrebovať

  • 1 zväzok zelenej špargle zbavenej tvrdých koncov
  • 3 polievkové lyžice hoisin omáčky (môžete použiť aj sójovú)
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica ryžového octu
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • ½ lyžičky drveného červeného korenia
  • 1 menší pór nakrájaný na malé kúsky
  • 1 polievková lyžica repkového oleja
  • lyžička soli
  • lyžička čerstvo mletého korenia
  • 900 g steakového mäsa z oponky (bránica)
  • 2 lyžičky sezamových semienok

Postup

  • V strednej miske zmiešajte hoisin omáčku, vodu, paradajkový pretlak, ocot, sezamový olej a drvené červené korenie. Dajte 2 polievkové lyžice zmesi do malej misky. Odložte zvyšok bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte špargľu, pór, repkový olej, soľ a korenie.
  • Mäso nakrájajte na dlhé plátky a vyklepte do tenka. Na hornú stranu mäsa natrite 2 polievkové lyžice omáčky.
  • Na mäso nasypte vždy trochu nakrájaného póru a položte niekoľko stoniek špargle. Pevne zarolujte a zaistite špáradlá.
  • Restujte z každej strany 5 minút, potom prikryte pokrievkou a nechajte dopiecť ešte ďalších 5 minút.
  • Hotové mäso posypte sezamovými semienkami a podávajte s jazmínovou ryžou.
Tanierik plný jemného hovädzieho mäsa v omáčke so semienkami.
Zdroj: buzzfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.