Hovädzie rolky plnené vajcami s paradajkovou omáčkou

Hovädzie rolky plnené vajcami s paradajkovou omáčkou

V Taliansku sú tieto masovo plnené rolky známe ako „falsomagro“. Keď ich rozrežete, odhalíte jasne žlté žĺtky. Tento pokrm najlepšie chutí na druhý deň, keď sa všetky chute krásne rozležia.

INGREDIENCIA

  • 6 hovädzích plátkov (použite hovädziu sviečkovú alebo špičku), každý o veľkosti cca 10 x 15 cm a hrúbke 6
  • 1 červená cibuľa
  • 1 stopkový zeler
  • 1 veľká mrkva
  • 6 natvrdo uvarených vajec
  • 6 tenkých plátkov prosciutta alebo mortadelly
  • niekoľko vetvička plocholistej petržlenovej vňate
  • 1 malá biela cibuľa
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 150 ml bieleho alebo červeného vína
  • 700 ml paradajkovej passaty

POSTUP

  • Pripravíme si plátky hovädzieho mäsa, v prípade potreby ich naklepeme (alebo skôr jemne pretiahneme alebo natiahneme), aby boli tenké, potom narežeme okraje každého plátku, aby sa na panvici neskrútili.
  • Červenú cibuľu, stopkový zeler a mrkvu nakrájame na podobne veľké tyčinky.
  • Vajcia uvarené natvrdo olúpeme a odrežeme oba konce, aby boli vidieť žĺtky.
  • Hovädzie plátky rozložíme na čistú pracovnú plochu.
  • Položíme prosciutto na hovädzie mäso, ponecháme voľný priestor okolo okraja, a vložíme vajcia do spodnej polovice plátku.
  • Okolo vajíčka naaranžujeme zväzky mrkvy, řapíkatého zeleru a cibule a tesne ich zastrčíme.
  • Hovädzie mäso zrolujeme tak, že spodnú časť plátku zdvihneme a prekryjeme vajcia, potom ho zrolujeme a zastrčíme strany, ako najlepšie zaumienime, kým nevznikne úhľadný valec podobný slivke.
  • Rolku zaistíme kúskom potravinárskeho povrázku, ako by sme viazali balík, teda najprv pozdĺžne, potom po stranách.
  • Urobíme to dvakrát, aby sme sa uistili, že sú konce naozaj uzavreté.
  • Nakrájame bielu cibuľu.
  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej a potom restujeme cibuľu, kým nebude nezosklovatí.
  • Pridáme hovädzie závitky a opekáme ich, podľa potreby ich obraciame, kým nie sú hnedé.
  • Prilejeme trochu vína a necháme prevariť, potom pridáme paradajkovú passatu a štipku soli.
  • Znížime teplotu a necháme rolky dusiť, napoly zakryté, občas ich otočíme, kým nie sú hotové, čo obvykle trvá asi 1 hodinu.
  • V ideálnom prípade ich necháme chvíľu odležať a potom ich jemne prehrejeme.
  • Užite si to!
Mäsové závitky plnené vajcami, servírované na tanieri a preliate omáčkou z paradajok.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.