Neviete, či zvoliť vysoký alebo nízky roštenec? Oboje je možné! Nízka roštenka je ale chudšia a má tiež o niečo jemnejšiu chuť.
Ingrediencie
- 700 g hovädzie roštené
- 200 g lesných húb alebo šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky vývaru
- 3 PL masla
- 3 PL hladkej múky
- 2 lyžičky worcestrové omáčky
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- Roštenú nakrájajte na plátky, naklepte a ochuťte soľou a korením.
- Plátky poprášené múkou potom z oboch strán orestujte na panvici s trochou oleja.
- Mäso z panvice vyberte, odložte nabok a na zostávajúcom oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Pridajte na plátky pokrájané huby a duste do mäkka.
- Pridajte maslo a za stáleho miešania prisypávajte múku.
- Následne k zmesi prilejte vývar a niekoľko minút povarte.
- Primiešajte worcestrovú omáčku.
- Pridajte do omáčky plátky roštené, varte domäkka a dochuťte soľou a korením.
Hovädzia roštenka na hubách je najčastejšie servírovaná so zemiakovou kašou či šťouchanými zemiakmi.
Šampiňóny chutia skvele aj grilované či vo forme polievky. Pozrite sa na naše vybrané šampiňónové recepty !