Hovädzie s pomarančmi

Hovädzie s pomarančmi

Lahodný steak z hovädzej sviečkovej v sladkoslanej omáčke s čerstvými pomarančmi je skvelou pochúťkou, ktorá by na vašom víkendovom menu nemala chýbať.

Ingrediencie

  • 2 celé pomaranče
  • 2 olúpané pomaranče nakrájané na dieliky
  • 2 drvené strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 750 g steaku z hovädzej sviečkovej, nakrájaného na prúžky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžica repkového oleja
  • 3 pokrájané jarné cibuľky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • dusená ryža na podávanie

Postup

  1. Do malej misky nastrúhajte kôru z 1 pomaranča a vytlačte šťavu z 2 pomarančov.
  2. Pridajte cesnak a sójovú omáčku.
  3. Zmiešajte kukuričný škrob s jednou lyžicou studenej vody a pridajte zmes kukuričného škrobu do misky k ostatným ingredienciám.
  4. Zahrejte 1 lyžicu oleja na veľkej nepriľnavej panvici na vysokom plameni.
  5. Pracujte po dávkach (v prípade potreby pridajte viac oleja) a opečte mäso dohneda, trvá to cca 3 až 5 minút.
  6. Mäso dochuťte soľou a korením a preložte na tanier.
  7. Nalejte pomarančovú zmes na panvicu a povarte, kým nevznikne sirup, asi 1 minútu.
  8. Vráťte hovädzie mäso na panvicu, pridajte dieliky pomaranča a jarnú cibuľku.
  9. Premiešajte, kým sa všetko nespojí a nezahreje.
  10. Posypte sezamovými semienkami a podávajte s ryžou.
Hovädzie s pomarančmi a ryžou na veľkom tanieri.
www.dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.