Lahodný steak z hovädzej sviečkovej v sladkoslanej omáčke s čerstvými pomarančmi je skvelou pochúťkou, ktorá by na vašom víkendovom menu nemala chýbať.
Ingrediencie
- 2 celé pomaranče
- 2 olúpané pomaranče nakrájané na dieliky
- 2 drvené strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 750 g steaku z hovädzej sviečkovej, nakrájaného na prúžky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžica repkového oleja
- 3 pokrájané jarné cibuľky
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 lyžica sezamových semienok
- dusená ryža na podávanie
Postup
- Do malej misky nastrúhajte kôru z 1 pomaranča a vytlačte šťavu z 2 pomarančov.
- Pridajte cesnak a sójovú omáčku.
- Zmiešajte kukuričný škrob s jednou lyžicou studenej vody a pridajte zmes kukuričného škrobu do misky k ostatným ingredienciám.
- Zahrejte 1 lyžicu oleja na veľkej nepriľnavej panvici na vysokom plameni.
- Pracujte po dávkach (v prípade potreby pridajte viac oleja) a opečte mäso dohneda, trvá to cca 3 až 5 minút.
- Mäso dochuťte soľou a korením a preložte na tanier.
- Nalejte pomarančovú zmes na panvicu a povarte, kým nevznikne sirup, asi 1 minútu.
- Vráťte hovädzie mäso na panvicu, pridajte dieliky pomaranča a jarnú cibuľku.
- Premiešajte, kým sa všetko nespojí a nezahreje.
- Posypte sezamovými semienkami a podávajte s ryžou.