Hovädzie so zázvorom

Hovädzie so zázvorom

Tento pokrm by ste mohli z fľaku servírovať v luxusnej reštaurácii a rozhodne sa stane vašim obľúbeným. Chrumkavo vyprážané hovädzie mäso v lahodnej sladko-pikantnej omáčke zo sójovej omáčky s čerstvým zázvorom, cesnak a chilli si zamiluje celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

Na cestíčko:

  • 1 šálka kukuričného škrobu
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička bieleho korenia
  • ¾ šálky vody
  • 1 veľké vajcia

Na mäso:

  • 500 g flank steak, nakrájaná na tenké prúžky
  • rastlinný olej, podľa potreby

Na omáčku:

  • 1/3 šálky sójovej omáčky
  • 1/3 šálky trstinového cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžička vločiek červeného chilli

Na vyprážanie:

  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky

POSTUP

  1. Vo veľkej mise prešľaháme kukuričný škrob, múku a biele korenie.
  2. Pridáme vodu a vajcia a šľaháme, kým nie je cesto hladké.
  3. Hovädzie rezančeky premiešame s cestom, kým nebudú úplne obalené.
  4. Naplníme veľkú panvicu 5 cm oleja.
  5. Zahrejeme olej na 177 stupňov Celzia.
  6. V dávkach pridávame rezančeky hovädzieho mäsa do rozpáleného oleja.
  7. Pomocou vidličky premiešame a počas varenia rozlomíme rezančeky.
  8. Vyprážame rezančeky hovädzieho mäsa po dobu 3 až 4 minút, alebo kým nebudú zlatisto hnedé.
  9. Vyberieme hovädzie rezančeky dierovanou lyžicou a necháme ich odkvapkať na plechu vyloženom papierovými utierkami.
  10. V strednej miske prešľaháme sójovú omáčku, vodu, tmavú sójovú omáčku, ocot, trstinový cukor a chilli.
  11. Omáčku dáme bokom.
  12. Sezamový olej rozohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  13. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme 1 minútu, alebo pokiaľ nebudú voňavé.
  14. Nalejeme omáčku na panvicu a za stáleho miešania varíme 1 až 2 minúty, kým mierne nezhustne.
  15. Pridáme osmažené rezančeky hovädzieho mäsa na panvicu a premiešame, aby sa obalili v omáčke.
  16. Hovädzie mäso a omáčku varíme 1 až 2 minúty, kým omáčka nezhustne a úplne nepokryje každý prúžok hovädzieho mäsa.
  17. Mäso ozdobíme sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.
  18. Užite si to!
Chrumkavo vyprážané hovädzie mäso v lahodnej sladko-pikantnej omáčke zo sójovej omáčky s čerstvým zázvorom, cesnak a chilli servírované v mištičke s ryžou, klinom limetky a paličkami.
www.thecreativebite.com

Osviežte sa počas letných dní a využite k tomu aj naše ďalšie recepty na domáce limonády !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.