Nemáte doma lesné huby? Siahnite po šampiňónoch! Intenzívnejšiu chuť omáčke dodajú šampiňóny hnedé a taktiež pridanie malého množstva červeného vína.
Ingrediencie
- 800 g hovädzie roštené
- 400 g šampiňónov
- 1/2 šálky červeného vína (napríklad Merlot)
- 1/2 šálky smotany na šľahanie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky vývaru
- 4 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- tymian
- soľ, korenie
Postup
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a dve lyžice masla.
- Pridajte na plátky nakrájané huby a duste do zmäknutia.
- Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a varte približne 3 minúty.
- Pridajte pretlačený cesnak, tymian, soľ a korenie.
- Premiešajte a povarte ešte 2 minúty.
- Následne zmes z panvice odstráňte na tanier.
- V panvici rozpustite druhú polovicu masla a oleja a vložte do nej naklepané, osolené a okorenené plátky hovädzieho stehna.
- Mäso z každej strany približne 3-5 minút restujte.
- Následne plátky z panvice vyberte a odložte k hubám.
- Do panvice nalejte víno a povarte ho do doby, než sa jeho množstvo zmenší na polovicu.
- Pridajte vývar a spoločne ešte približne chvíľku povarte.
- K zmesi pridajte plátky mäsa s hubami a duste domäkka.
- Prilejte smotanu a za stáleho miešania povarte do zahustenia.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Tento pokrm chutí skvele predovšetkým so zemiakovou kašou.