Aké veľké by mali byť hovädzie rezančeky? Obvykle sa udáva približne 5 x 2 x 1 centimeter. Existujú aj varianty, kedy sa sviečková nekrája na rezančeky, ale iba na plátky.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové alebo roštené
- 250 g šampiňónov
- 250 ml vývaru
- 85 g kyslej smotany
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL worcestrové omáčky
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky masla
- 2 lyžičky sladkej papriky
- olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Na panvici s olejom sprudka orestujte sviečkovú nakrájanú na rezančeky.
- Následne na masle približne 5 minút za stáleho miešania zľahka restujte nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, ktoré posypte sladkou paprikou.
- Pridajte k zmesi hovädzie mäso, na plátky nakrájané šampiňóny, worcestrovú omáčku, paradajkový pretlak a vývar.
- Všetko dôkladne premiešajte a priveďte do varu.
- Potom duste na miernom plameni, kým mäso nebude mäkké.
- Do zmesi vmiešajte kyslú smotanu.
- Servírujte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ryža je v Čechách najobľúbenejšou prílohou k tomuto pokrmu. Vzhľadom na svoju štruktúru sa najviac odporúča ryža basmati či ďalšie druhy dlhozrnnej ryže.
V prípade, že je pre vás chuť kyslej smotany príliš silná, nahraďte ju pol na pol smotanou na šľahanie.