Hovädzie tacos

Hovädzie tacos

Pokiaľ máte radi hovädzie mäso, je tento variant receptu práve pre vás. Navyše vám jeho príprava zaberie iba pol hodiny.

Ingrediencie

  • 12 ks tacos shells placky
  • 400g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru alebo vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ks strednej cibule, nasekané
  • 1/2 ČL mletého chilli
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého korenia
  • Strúhaný gouda syr, krájaná paradajka a šalát

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Na strednom ohni zahrejte olivový olej a osmažte cibuľu.
  • Pridajte hovädzie mäso a smažte kým nezhnedne, potom zlejte prebytočný tuk.
  • Pridajte čili, rascu, papriku, soľ, korenie a poriadne premiešajte.
  • Pridajte 1/2 hrnčeka hovädzieho vývaru (alebo vody) a varte 15 minút.
  • Medzitým zabaľte tacos placky do fólie a hrejte v rúre po dobu 20-25 minút (prípadne sa riaďte pokynmi na balenie)
  • Pred podávaním placky nakrájajte podľa pokynov na balení.
  • Plnené tacos podávajte so strúhaným syrom, s nakrájanou paradajkou a ľadovým šalátom.
Tacos s hovezim mäsom posypané syrom
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.