Hovädzie teriyaki s rezancami

Hovädzie teriyaki s rezancami

Úžasné a rýchle hovädzie mäso na mongolský spôsob, ktorý si hravo pripravíte aj vy. Lahodný flank steak v hustej ázijskej omáčke, ktorá pozostáva z iba pár ingrediencií. Lepšie ako v reštaurácii!

Ingrediencie

  • 8 minútkových steakov z hovädzieho mäsa (cca 600 g) – sviečková, flank steak
  • ½ šálky (125 ml) teriyaki marinády + navyše, na podávanie
  • 400 g singapurských rezancov
  • 2 zväzky baby bok choy, nakrájané na 4 cm kúsky
  • 175 g hráškových strukov, nakrájaný diagonálne na tenké plátky
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica opečených sezamových semienok
  • čerstvé koriandrové listy a nakladaný zázvor na servírovanie

Postup

  1. Vložte steaky do veľkého vrecka s teriyaki marinádou.
  2. Odložte na 5 minút.
  3. Vyberte steaky z marinády, osušte papierovou utierkou a restujte na mierne naolejovanej nepriľnavej panvici na stredne vysokom ohni po dobu 1-2 minút z každej strany.
  4. Nechajte odpočinúť na tanieri zakrytom fóliou po dobu 2-3 minút.
  5. Medzitým si pripravte rezance podľa pokynov na obale.
  6. Hotové rezance sceďte a udržujte v teple vo veľkej miske.
  7. Vložte bok Choy a hrášok do veľkej misky.
  8. Zalejte vriacou vodou a po dobu 2-3 minút blanšírujte.
  9. Sceďte a pridajte k rezancom spoločne s jarnou cibuľkou a olejom.
  10. Okoreňte a posypte sezamovými semienkami.
  11. Pokrájajte steaky a podávajte s rezancami, extra teriyaki marinádou, lístkami koriandra a nakladaným zázvorom.
Hovädzie teriyaki s rezancami, hráškom a bok choy na tanieroch s vidličkami.
www.australianbeef.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.