Vyskúšajte tento jednoduchý recept, na ktorý potrebujete iba pár ingrediencií a skvele zasýti celú vašu rodinu. Hovädzia roštenka v smotanovej omáčke so šampiňónmi navyše uspokojí vaše chuťové bunky.
Čo budete potrebovať
- 1,3 kg hovädzie roštené, nakrájané na cca 3,5 cm kocky
- 230 g konzervovaných celých šampiňónov, scedených
- 120 g 30% smotany na šľahanie
- 30 g hladkej múky
- 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
- 720 ml hovädzieho vývaru
- soľ a korenie na dochutenie
- olej
Postup
- V miske zmiešajte múku, soľ a korenie.
- Kocky hovädzieho mäsa obaľte ochutenou múkou.
- V širokej panvici na stredne vysokom plameni rozohrejte asi 1 lyžicu oleja.
- Pridajte šampiňóny a varte asi 30 sekúnd.
- Vyberte z panvice a udržujte v teple.
- V prípade potreby pridajte do panvice ďalšiu lyžicu oleja.
- Pridajte hovädzie mäso v jednej vrstve a opekajte asi 2 až 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ ľahko nezhnedne.
- Panvicu nepreplňujte, hovädzie mäso restujte v dávkach podľa potreby.
- Vyberte mäso z panvice a udržujte v teple.
- Na panvicu pridajte cibuľu a cesnak a restujte asi 40 až 50 sekúnd alebo do mierneho zmäknutia.
- Prilejte vývar a zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice.
- Pridajte hovädzie mäso.
- Priveďte do varu a naberačkou odoberte nečistoty z povrchu.
- Znížte teplotu, prikryte a varte asi 1 až 1 a 1/2 hodiny, alebo kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezredukuje a nezhustne.
- Pokiaľ je tekutina príliš hustá, než je mäso úplne mäkké, pridajte viac vývaru alebo vody.
- Pridajte smotanu a premiešajte.
- Pridajte šampiňóny.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Pokračujte vo varení ďalšie 1 až 2 minúty alebo pokiaľ sa šampiňóny neprehrejú.
- Odstráňte z ohňa a podávajte horúce.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?