Z hovädzieho mäsa je možné pripraviť široké spektrum chutných pokrmov.
Poďme sa dnes spoločne pozrieť na recepty z hovädzích líčok.
Keď príprave venujete trochu času, získate vynikajúce pochúťky, za ktorými väčšina ľudí obvykle chodí do luxusných reštaurácií.
Prečo ale chodiť do reštaurácie, keď si rovnako skvelý gastronomický zážitok môžete pripraviť sami doma?
Poradíme vám, ako na to!
Naše recepty
Kúzlo konfitovania
Chcete, aby vaše mäso bolo krásne mäkké, na tanieri sa takmer samo rozpadalo, ale zároveň zostalo šťavnaté? Verte, že všetko tajomstvo je ukryté v správnej a pomalej tepelnej úprave alebo konfitovaní.
Počas konfitovania sa namarinované mäso niekoľko hodín dusí v tuku, vývare a svojej vlastnej šťave. Všetko navyše prebieha pri pomerne nízkej teplote, väčšinou iba okolo 100 ° C, ktorá napomáha zachovaniu šťavnatosti mäsa.
Najčastejšie sa konfituje práve mäso hovädzie, ale rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj mäso bravčové, kačicu či hus. V závislosti od druhu mäsa sa potom odvíja časová náročnosť konfitovania.