Výborné recepty s hovädzou pečeňou ako ich nepoznáte. Nechajte sa prekvapiť 5 luxusnými variantami, vďaka ktorým sa do nich zamilujete!

Nie ste práve fanúšikovia vnútorností?

Ešte to s nimi nevzdávajte!

Pripravili sme si pre vás totiž 5 úžasných receptov na hovädziu pečeň, ktoré si obľúbia aj ich odporcovia.

Sú jednoduché, rýchle, lacné a pritom chuťovo úplne jedinečné.

Poďme si to užiť!

Máme pre vás aj 6 najlepších receptov na osmaženú pečeň . Vyskúšajte ich všetky!

Aké sú benefity a riziká konzumácie hovädzej pečene?

  • Hovädzia pečeň majú veľa zdravotných výhod . Sú nabité bielkovinami, železom, zinkom a vitamínom A.
  • Zinok podporuje imunitný systém , železo je potrebné pre správnu tvorbu hemoglobínu a bielkoviny sú pre naše telo nevyhnutné.
  • Malé množstvo hovädzej pečene môže poskytnúť viac ako dennú hodnotu pre mnoho základných živín a zvyčajne obsahuje viac vitamínov ako veľa druhov ovocia a zeleniny.
  • Odporúčané množstvo konzumácie pečene sa pohybuje v rozmedzí 100 – 250 g týždenne v závislosti od veku a pohlavia osoby.
  • Hovädzia pečeň je tiež dobrým zdrojom vitamínu A . Hoci je vitamín A nevyhnutný pre naše zdravie, mali by sme si dávať pozor, aby sme ho neprijímali veľa a neriskovali toxicitu vitamínu A čiže hypervitaminózu A. Z tohto dôvodu sa neodporúča ich konzumácia tehotným.
  • Hovädzia pečeň je bohatá na meď . Opäť, hoci je to dôležité pre zdravie, konzumácia príliš veľkého množstva medi môže mať za následok toxicitu medi.
  • Vzhľadom k tomu, že pečeň prirodzene produkuje cholesterol, hovädzia pečeň obsahuje zhruba 274 mg cholesterolu na 100 g, čo z nich robí potravinu s vysokým obsahom cholesterolu .
  • Pečeň má taktiež vysoký obsah purínov , ktoré sa rozkladajú na kyselinu močovú. Vysoké hladiny kyseliny močovej môžu spôsobiť epizódu dni.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.