Keď sa povie hovädzie mäso, väčšine z nás sa vybaví predovšetkým sviečková.
Existuje ale aj iná časť, z ktorej sa dajú pripraviť neodolateľné pochúťky.
Neveríte? Vyskúšajte naše recepty na hovädziu veveričku!
Či sa už rozhodnete pripraviť ju klasicky vo forme steaku, na víne alebo ako guláš, gastronomický zážitok bude vždy zaručený!
Naše recepty
Čo je hovädzia veverička a ako ju správne pripraviť?
Pojmom hovädzia veverička sa označuje svalový úpon bránice, ktorý je tvorený dvoma podlhovastými svalmi, ktoré sú spojené blanou. Aj keď veverička nie je medzi ľuďmi zďaleka taká známa ako sviečková, je v mnohom jej veľkou konkurenciou.
- Najčastejšie sa z hovädzej veveričky vzhľadom na krehkosť a výraznú chuť jej mäsa pripravujú predovšetkým najrôznejšie steaky.
- Okrem anglického označenia hanger steak sa môžete stretnúť aj s francúzskym ongletom či talianskym lombatello.
- Po upečení treba nechať hovädziu veveričku pred nakrájaním približne 10 minút odpočinúť, mäso bude potom ešte krehkejšie a šťavnatejšie.
- Hovädzia veverička sa krája vždy kolmo k vláknam.
Pusťte sa do varenia čo najskôr! Nech sa už rozhodnete vyskúšať ktorýkoľvek recept z hovädzej veveričky, výsledok bude vždy gurmánskym zážitkom.