Hrachová kaša

Hrachová kaša

Aj na hrachovú kašu existujú rozporuplné názory. Nám však veľmi chutí a dúfame, že aj vy jej dáte šancu! Vyskúšajte náš jednoduchý recept.

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky vareného hrachu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ, korenie, majorán

POSTUP

  1. Cibuľku opražte dozlatista, pridajte hrach a poduste.
  2. Osoľte a okoreňte.
  3. Pridajte lisovaný cesnak a kašu zmixujte.
  4. Servírujte s ľubovoľnou údeninou.
Kaša z hrachu ozdobená slaninou na tanieri.
www.zenyvmeste.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Recepty na kašu z hrachu 5x inak. Objavte klasické aj netradičné varianty!

Recepty na kašu z hrachu 5x inak. Objavte klasické aj netradičné varianty!

Tradičný staročeský pokrm našich predkov.

Dnes je hrachová kaša často zlou spomienkou na školskú jedáleň.

To je ale skutočne škoda!

Je plná vitamínov, výdatná a finančne nenáročná.

Pozrite sa na naše recepty a presvedčte sa, že hrachovku je možné pripraviť naozaj chutne.

6 zaujímavostí o hrachu

  • Hrach tvorí základ klasických jedál v mnohých svetových kuchyniach
  • Do Európy sa rozšíril už v 6 storočí a patril medzi najbežnejšie potraviny – bol lacný, ľahko dostupný a výživný.
  • Hrach a hrášok pochádzajú z rovnakej plodiny – hrach je zrelý a radí sa medzi strukoviny, hrášok je nedozretým plodom a patrí medzi zeleninu
  • Obsahuje veľa vlákniny, takmer žiadne tuky, je bohytý na bielkoviny, minerály a má vysoký obsah kyseliny listovej.
  • Polený hrach, ktorý je (rovnako ako hrach celý) bežne dostupný v obchodoch je lúpaný – tým pádom je lepšie stráviteľný, nenadúva a nemusí sa máčať vopred, nemožno ho ale nakľučovať
  • Žltý hrach je o niečo múčnejší ako ten zelený a je tiež menej sladký. Z výživového hľadiska ale nijak zásadne nelíšia

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.