Hrachová kaša s údeným a vyprážanou cibuľkou

Hrachová kaša s údeným a vyprážanou cibuľkou

Tento recept na hrachovú kašu je vážne lahôdka. Pripravte ho na nedeľný obed a uvidíte, že sa všetci budú len oblizovať.

Ingrediencie

  • 300 g sušeného zeleného hrachu
  • 100 ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 plátky údeného mäsa
  • 100 ml rastlinného oleja

Postup

  • Hrach deň vopred namočte do 700 ml vody
  • Druhý deň ho nezlievajte, ale vo vode ho rovno uvarte do zmäknutia (cca 40 minút)
  • K uvarenému hrachu s vodou pridajte soľ, mlieko a maslo a rozmixujte dohladka
  • Pridajte prelisovaný cesnak a na miernom plameni pozvoľna prehrievajte
  • Cibuľu nakrájajte na kolieska a osmažte na polovici oleja dozlatista
  • Na druhej polovici oleja opečte údené mäso
  • Hrachovú kašu ozdobte opečenou cibuľkou, prelejte olejom z cibule a servírujte s plátkom mäsa
Hrachovka s údeným mäsom a pokrájanou kyslou uhorkou
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.