Hrachová kaša s údeným mäsom

Hrachová kaša s údeným mäsom

Nie každý má hrachovú kašu práve v láske, to sa však s naším receptom môže zmeniť! Servírujte ju s údeným mäsom a kyslou uhorkou a verte, že si pochutnáte.

Ingrediencie

  • 500 g suchého deleného hrachu
  • 500 g údeného mäsa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 1,5 cibuľa
  • 1-2 ks (nemusí byť) zemiakov
  • 15 guličiek čierneho korenia
  • 5 guličiek nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice sadla
  • majorán podľa chuti
  • štipka sušenej saturejky
  • voda podľa potreby
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Hrach prepláchnite a namočte na 8-12 hodín do studenej vody, najlepšie cez noc.
  2. Potom vodu zlejte, zalejte čistou vodou, povarte 10 minút a zase zlejte.
  3. Mäso uvarte s koreňovou zeleninou, polovicou cibule a korenia do mäkka, asi 2 hodiny, podľa množstva mäsa.
  4. Vývar si odložte.
  5. Predvarený hrach zalejte vývarom z mäsa, pridajte nakrájaný zemiak, štipku saturejky a uvarte do mäkka.
  6. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 2 lyžice hladkej múky a opražíme do zlatista.
  7. Túto zápražku pridajte do uvarenej hrachovej kaše, ktorá sa nám primerane zahustí.
  8. Podľa potreby pridajte vývar z mäsa, prelisujte cesnak, ochuťte soľou a chvíľu povarte.
  9. Nakoniec pridajte podľa chuti majoránku.
  10. Údené mäso nakrájajte na plátky, pridajte k porcii kaše a ozdobte osmaženou cibuľkou.
  11. Podávajte s kyslou uhorkou a chlebom.
Plátok údeného s kyslými uhorkami a kašou z hrachu, posypanú vyprážanou cibuľkou.
www.varecha.pravda.sk

Chcete tiež ďalších 5 úžasných polievok s vôňou údeného mäsa ? Vyskúšajte ich!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.