Keď na prípravu hrachovky použijete mrazený hrášok, získate svieže, krásne zelené jedlo, ktorému jednoducho nemožno odolať.
Ingrediencie
- 200 g mrazeného hrášku
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- soľ
- korenie
- 8 lyžíc syra ricotta
- čerstvá bazalka
- 8 plátkov anglickej slaniny
- 1 lyžička octu
- štipka kajenského korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200°
- Plátky slaniny vyskladajte napliech s papierom na pečenie a pečte približne 10 minút
- Mrazený hrášok dajte do vriacej osolenej vody a varte 3 – 5 minút
- Zlejte
- K hrášku pridajte jogurt, ocot a bazalku a rozmixujte do hladkého pyré
- Vráťte na platňu, pridajte podľa chuti soľ, korenie a kajenské korenie a prehrejte
- Na každú porciu hráškovej kaše dajte dve lyžičky ricotty a dva plátky slaniny a podávajte