Hrachovka so slaninou

Hrachovka so slaninou

Toto je kombinácia, ktorá sa nikdy neomrzí. Jemná hrachová polievka a chrumkavá slaninka navrch, to je záruka úspechu.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 3 plátky slaniny, nasekané
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 zeler
  • 1 pór nakrájaný na plátky
  • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 500 g mrazeného hrášku
  • 2 lyžice čerstvej mäty
  • slanina na ozdobu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • V hrnci na olivovom oleji opražte cibuľu, pór, slaninu a nadrobno nakrájaný zeler. Miešajte zhruba 5 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
  • Do základu prilejte vývar a prisypte hrášok, priveďte do varu a na miernom ohni varte 15 minút.
  • Potom odstavte z tepla a polievku rozmixujte dojemna. Vráťte na ohrev, dochuťte soľou a korením.
  • Medzitým si osmažte slaninu nakrájanú na kúsky tak, aby bola chrumkavá.
  • Hotovú polievku dajte do hlbokých tanierov či misiek, posypte chrumkavou slaninkou a mätovými lístkami.
Krémová hrachová polievka so slaninou
bbc.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.