Hrachovka so šunkou

Hrachovka so šunkou

Iba 30 minút stačí na to, aby sa z niekoľkých málo ingrediencií vykúzlila dokonalá polievka, ktorá chutí úplne skvele. Možno vás trochu zaskočí jej zelená farba, ale verte, že si ju vychutnáte.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 hnedá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 pór nakrájaný na tenké plátky (len svetlá časť)
  • 1 kg zemiakov – olúpaných a nakrájaných nadrobno
  • 4 hrnčeky (1 liter) kuracieho vývaru
  • 360 g mrazeného hrášku
  • 350 g nahrubo nakrájané šunky
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 2 hrnčeky vody

Postup:

  • V hrnci rozohrejeme 1 lyžicu oleja na strednom stupni. Pridáme cibuľu, pór a restujeme cca 5 minút, aby cibuľa zmäkla.
  • Pridáme zemiaky, vývar a vodu. Privedieme do varu. Teplotu znížime na minimum a varíme 10 minút do zmäknutia zemiakov.
  • Vmiešame hrášok a ešte necháme variť ďalších 5 minút, až bude hrášok mäkší.
  • Medzitým na panvici rozohrejeme druhú lyžicu olivového oleja na stredne vysokú teplotu a vhodíme naň šunku.
  • Za stáleho miešania restujeme zhruba 5 – 6 minút dozlatista. Potom ju preložíme na tanier vyložený kuchynskými papierovými utierkami.
  • Polovicu zeleninovej zmesi odoberieme do vysokej misy a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka.
  • Vrátime späť do hrnca a premiešame. Polievku rozdelíme do misiek, zalejeme smotanou a posypeme šunkou.

Tip: Vyskúšajte aj recepty na hrachovú kašu , pretože hrachu nie je nikdy dosť.

Lahodná polievka z hrášku s kúskami varenej šunky, korením a pažítkou.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.