Ako vyrobiť batátové hranolky na grile. Chrumkavé zvonku, jemné vo vnútri, so sladkým nádychom trstinového cukru. Sú chutné a zdravé!
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké sladké zemiaky so šupkou
- 2 lyžice soli
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžička mletej chilli papričky alebo kajenského korenia (ak používate kajenské korenie, znížte na 1/4 lyžičky)
- Nakrájaný čerstvý koriander (voliteľne na podávanie)
Postup
- Vložte celé zemiaky do veľkého hrnca so studenou vodou.
- Pridajte 2 lyžice soli a potom priveďte k miernemu varu.
- Nechajte variť, kým nie sú zemiaky mäkké, ale stále celkom pevné, asi 10 až 15 minút.
- Scedíme a necháme mierne vychladnúť.
- Zahrejte gril na strednú teplotu asi 200 stupňov.
- Každý zemiak rozkrojte pozdĺžne napoly a potom každú polovicu nakrájajte na 4 až 6 nechtíkov.
- Nechtíky dajte do misy a potom ich pokvapkajte olivovým olejom. Posypte hnedým cukrom, chilli papričkou a zvyšnou 1 lyžičkou soli.
- Premiešajte.
- Sladké zemiakové hranolky grilujte z každej strany, kým nebudú ľahko dozlatista hnedé a mäkké, celkom asi 6 minút.
- Vychutnajte si horúce, posypané koriandrom podľa chuti.
Na čo pridať tieto recepty na batátové hranolky? Vyberte si niektorý z týchto skvelých pokrmov z mäsa . Chute sa dokonale spoja!
Na gril si môžete rovno prihodiť aj zeleninku a vytvoriť si tak dokonalý letný obed .