Hranolčeky, ktoré sú zvonku chrumkavé, vo vnútri krémové a navyše zdravé? To chcete! Vyskúšajte náš luxusný recept na perfektné zelerové hranolky z teplovzdušnej fritézy. A ak tohto kuchynského pomocníka stále nemáte doma, možno využijete naše recenzie teplovzdušných fritéz , kde vám poradíme, ako si vybrať tú najlepšiu.
Čo budete potrebovať
- 1 zeler, olúpaný a nakrájaný na hranolky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup
- Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200˚C.
- V stredne veľkej miske zmiešajte zelerové hranolky s olivovým olejom, cesnakovým práškom, oreganom a soľou a korením podľa chuti.
- Do koša teplovzdušnej fritézy pridajte zelerové hranolky.
- Varte 10 minút.
- Zatraste košom, aby sa hranolky rozhádzali.
- Varte ďalších 8 minút, alebo pokiaľ nebudú hranolky chrumkavé.
- Dajte na tanier a podávajte.