Tento recept nátierku z hrachu si zaiste obľúbia aj tí, ktorí nie sú úplnými priaznivcami strukovín. Dokonale hladká konzistencia a súhra všetkých surovín zaistí dokonalý pôžitok z chuti.
Čo budeme potrebovať
- 250 g hrášku, uvareného a schladeného
- 1 lyžica mletej šalotky
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica vody
- 30 g lístkov bazalky
- 6 lístkov mäty
- 1-2 lyžičky citrónovej kôry
- soľ a korenie
Postup
- V mixéri alebo kuchynskom robote rozmixujte hrášok, šalotku, citrónovú šťavu, olivový olej, bazalku a lístky mäty.
- Mixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Pokiaľ potrebujete viac tekutiny, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody.
- Môžete nechať trochu hrudkovitú, ak dávate prednosť nie toľko jemnej konzistenciu.
- Dochuťte soľou, korením a citrónovou kôrou.
- Voliteľne do nátierky môžete pridať strúhaný syr pecorino romano a trochu chilli prášku.
K nátierke si napríklad upečte domáci chlieb pečený v rúre a oslňte celú rodinku.