Hrášková nátierka s mätou a bazalkou

Hrášková nátierka s mätou a bazalkou

Tento recept nátierku z hrachu si zaiste obľúbia aj tí, ktorí nie sú úplnými priaznivcami strukovín. Dokonale hladká konzistencia a súhra všetkých surovín zaistí dokonalý pôžitok z chuti.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g hrášku, uvareného a schladeného
  • 1 lyžica mletej šalotky
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica vody
  • 30 g lístkov bazalky
  • 6 lístkov mäty
  • 1-2 lyžičky citrónovej kôry
  • soľ a korenie

Postup

  • V mixéri alebo kuchynskom robote rozmixujte hrášok, šalotku, citrónovú šťavu, olivový olej, bazalku a lístky mäty.
  • Mixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Pokiaľ potrebujete viac tekutiny, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody.
  • Môžete nechať trochu hrudkovitú, ak dávate prednosť nie toľko jemnej konzistenciu.
  • Dochuťte soľou, korením a citrónovou kôrou.
  • Voliteľne do nátierky môžete pridať strúhaný syr pecorino romano a trochu chilli prášku.

K nátierke si napríklad upečte domáci chlieb pečený v rúre a oslňte celú rodinku.

Opečený chlebík pomazaný nátierkou zo zeleného hrášku.
Zdroj: floraandvino.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.