Hráškové pohánkové rizoto

Hráškové pohánkové rizoto

Rizoto zo zeleného hrášku a špenátu v lahodnej kombinácii s kozím tvarohom. Zdravé a chutné, inšpirujte sa!

Ingrediencie

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 jarné cibuľky, jemne nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, drvené
  • 380 g surovej pohánky
  • 1 l horúceho zeleninového vývaru
  • 250 ml vody
  • 420 g mrazeného hrášku
  • 4 šálky baby špenátových listov
  • 1/2 šálky lístkov mäty
  • 1 čajová lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • 375 ml vody
  • 15g h mäkkého kozieho tvarohu
  • morská soľ
  • popraskané čierne korenie

Postup

  • Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednom ohni.
  • Pridajte nasekanú jarnú cibuľku a cesnak, varte 3 až 4 minúty.
  • Prisypte pohánku a varte za stáleho miešania 2 až 3 minúty.
  • Zvýšte teplotu na maximum, prilejte vývar a vodu a za občasného miešania varte 20 minút alebo do vstrebania.
  • Zatiaľ čo sa pohánka varí, vložte do mixéra hrášok, špenát, mätu, citrónovú kôru a vodu a rozmixujte dohladka.
  • Do panvice pridajte hrachovú zmes z mixéra, 100 g kozieho tvarohu, soľ a korenia a za stáleho miešania varte 2 až 3 minúty.
  • Hotové rizoto potom stiahnite z platne a podávajte so zvyšným kozím tvarohom. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Hrachové špenátové rizoto s kozím tvarohom.
zdroj: donnahay.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.