Rizoto zo zeleného hrášku a špenátu v lahodnej kombinácii s kozím tvarohom. Zdravé a chutné, inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 jarné cibuľky, jemne nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, drvené
- 380 g surovej pohánky
- 1 l horúceho zeleninového vývaru
- 250 ml vody
- 420 g mrazeného hrášku
- 4 šálky baby špenátových listov
- 1/2 šálky lístkov mäty
- 1 čajová lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 375 ml vody
- 15g h mäkkého kozieho tvarohu
- morská soľ
- popraskané čierne korenie
Postup
- Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednom ohni.
- Pridajte nasekanú jarnú cibuľku a cesnak, varte 3 až 4 minúty.
- Prisypte pohánku a varte za stáleho miešania 2 až 3 minúty.
- Zvýšte teplotu na maximum, prilejte vývar a vodu a za občasného miešania varte 20 minút alebo do vstrebania.
- Zatiaľ čo sa pohánka varí, vložte do mixéra hrášok, špenát, mätu, citrónovú kôru a vodu a rozmixujte dohladka.
- Do panvice pridajte hrachovú zmes z mixéra, 100 g kozieho tvarohu, soľ a korenia a za stáleho miešania varte 2 až 3 minúty.
- Hotové rizoto potom stiahnite z platne a podávajte so zvyšným kozím tvarohom. Podľa chuti osoľte a okoreňte.