Hráškový krém

Hráškový krém

Hrášková krémová polievka sa pripravuje z mrazeného hrášku a sviežosť z nej dýcha nielen v chuti ale aj farbou

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  • V strednom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom najemno nakrájanú cibuľu
  • Pridajte hrášok, nasekaný cesnak a krátko orestujte
  • Zalejte vývarom, priveďte do varu a na miernom plameni varte 15 minút
  • Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka
  • Osoľte okoreňte podľa chuti
  • Podávajte s krutónmi, s čerstvou bazalkou alebo pažítkou
hráškový krém ozdobený hráškom servírovaný v dvoch tanieroch s opečenou vekou
Zdroj: vibrantplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.