Hrášok s dusenou mrkvou

Hrášok s dusenou mrkvou

Keď neviete, akú ideálnu prílohu dať k opečenému mäsu.
Dusenou mrkvou a hráškom určite neurazíte.

Ingrediencie

  • 450g baby carrot
  • 450g mrazeného hrášku
  • 3 lyžice masla
  • soľ a korenie (podľa chuti)

Postup

  • Opláchnite mrkvu, vysušte ju a vložte do stredne veľkého hrnca.
  • Mrkvu podlejeme studenou vodou a privediete do varu.
  • Varte 2 minúty a potom vypnite oheň. Mrkvu necháte v horúcej vode stáť ďalšie 3 minúty.
  • Po 3 minútach mrkvu vyskúšajte; pokiaľ je mäkká, pokračujte v recepte. Pokiaľ nie, nechajte 2 až 4 minúty dlhšie stáť v horúcej vode.
  • Keď je mrkva mäkká, pridajte do hrnca mrazený hrášok a vložte hrniec späť na platničku na vyššiu teplotu.
  • Varte ďalšie 2 minúty.
  • Keď je hrášok mäkší a horúci, zeleninu dobre sceďte a vráťte späť do hrnca.
  • Hrniec na chvíľu vráťte na platničku, pridajte k zelenine maslo a dôkladne zamiešajte, aby sa maslo rozpustilo zvyškovým teplom a aby sa zelenina poriadne obalila rozpusteným maslom.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Ihneď podávajte a vychutnajte si jemnú kombináciu chutí.
čerstvo varená mrkva s hráškom k hlavnému jedlu
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.