Keď neviete, akú ideálnu prílohu dať k opečenému mäsu.
Dusenou mrkvou a hráškom určite neurazíte.
Ingrediencie
- 450g baby carrot
- 450g mrazeného hrášku
- 3 lyžice masla
- soľ a korenie (podľa chuti)
Postup
- Opláchnite mrkvu, vysušte ju a vložte do stredne veľkého hrnca.
- Mrkvu podlejeme studenou vodou a privediete do varu.
- Varte 2 minúty a potom vypnite oheň. Mrkvu necháte v horúcej vode stáť ďalšie 3 minúty.
- Po 3 minútach mrkvu vyskúšajte; pokiaľ je mäkká, pokračujte v recepte. Pokiaľ nie, nechajte 2 až 4 minúty dlhšie stáť v horúcej vode.
- Keď je mrkva mäkká, pridajte do hrnca mrazený hrášok a vložte hrniec späť na platničku na vyššiu teplotu.
- Varte ďalšie 2 minúty.
- Keď je hrášok mäkší a horúci, zeleninu dobre sceďte a vráťte späť do hrnca.
- Hrniec na chvíľu vráťte na platničku, pridajte k zelenine maslo a dôkladne zamiešajte, aby sa maslo rozpustilo zvyškovým teplom a aby sa zelenina poriadne obalila rozpusteným maslom.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Ihneď podávajte a vychutnajte si jemnú kombináciu chutí.