Hliva ustricovitá orestovaná spolu s cesnakom a tymiánom, servírovaná na hrianke s rozpusteným Brie, je úplne luxusná záležitosť, ktorú si skvele vychutnáte s pohárom vychladeného bieleho vína.
Ingrediencie
- 200 g hlivy ustricovej
- 3 lyžice masla
- 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
- 1 lyžica bieleho vína (voliteľne)
- 4 vetvičky tymiánu
- 4 hrubé plátky opečených hrianok
- 125 g kvalitného syra Brie
Postup
- Očistite huby suchou kefou, aby ste odstránili všetky nečistoty a väčšie huby natrhajte asi na 2,5 cm kúsky.
- Rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni, až bude pekne horúca, pridajte maslo, huby a soľ.
- Restujte 2 minúty, premiešajte a pridajte strúčiky cesnaku a víno (ak používate).
- Varte ďalšie 1-2 minúty, kým okraje húb nezezlátnu.
- Pridajte lístky tymiánu a dajte bokom.
- Zahrejte rúru na funkciu gril.
- Nakrájajte syr Brie na asi 5-6 mm plátky.
- Hrianky posypte Brie a 1/4 hubové zmesi.
- Usporiadajte hrianky na plech a položte ich pod gril.
- Pečte 1–2 minúty, alebo kým sa Brie mierne nerozpustí a nezhnedne na okrajoch.
- Vzhľadom na to, že sa rúry líšia, kontrolujte hrianky často, nech sa vám nepripália.
- Dobrú chuť!