Leto a bublanina k sebe patria rovnako ako Vianoce a stromček, jednoducho sú nerozluční.
Môžete ju síce pripravovať po celý rok, ale najlepšie je v lete so sezónnym ovocím. Klasikou sú samozrejme čerešne, ale aj jahody či marhule.
INGREDIENCIA:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru múčka
- šťava z 1/2 citróna
- čerešne, jahody atď.
POSTUP:
- Do misy dáme všetky sypké suroviny a premiešame.
- Potom pridáme ostatné ingrediencie a mixérom alebo vareškou spracujeme na hladké cesto.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme a vysypeme múkou, ako kto má rád.
- Poukladáme pripraveným ovocím a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C.
- Bublaninu pečieme dozlatista a po vybratí z rúry ju ešte teplú pocukrujeme.
- Necháme ju úplne vychladnúť a potom nakrájame.
- Cesto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poukladáme ovocie