Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina

Leto a bublanina k sebe patria rovnako ako Vianoce a stromček, jednoducho sú nerozluční.

Môžete ju síce pripravovať po celý rok, ale najlepšie je v lete so sezónnym ovocím. Klasikou sú samozrejme čerešne, ale aj jahody či marhule.

INGREDIENCIA:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru múčka
  • šťava z 1/2 citróna
  • čerešne, jahody atď.

POSTUP:

  1. Do misy dáme všetky sypké suroviny a premiešame.
  2. Potom pridáme ostatné ingrediencie a mixérom alebo vareškou spracujeme na hladké cesto.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme a vysypeme múkou, ako kto má rád.
  4. Poukladáme pripraveným ovocím a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C.
  5. Bublaninu pečieme dozlatista a po vybratí z rúry ju ešte teplú pocukrujeme.
  6. Necháme ju úplne vychladnúť a potom nakrájame.
  7. Cesto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poukladáme ovocie
Bublanina s ovocím.
zdroj: growntocook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.